*** Водещите вечерни новини на 2 март ***   Вместо да се

...
*** Водещите вечерни новини на 2 март ***
 
Вместо да се
Коментари Харесай

Водещите новини! Митрофанова не зачете българските власти; командирът на Сухопътното командване на НАТО пристигна у нас

*** Водещите вечерни вести на 2 март ***

 

Вместо да се яви във външното ни министерство за пояснение във връзка следствието за съветски посланик, който е правил нерегламентирана разследваща активност в България, Митрофанова избра да иде на Шипка ден по-рано. 

Днес представителят на кабинета Лена Бориславова заяви, че дипломат Митрофанова е била поканена да се яви Министерство на външните работи, само че тя отказала да го направи, вместо това заявявайки, че ще изпрати собствен заместител.

***

***

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов се срещна през вчерашния ден с командира на Сухопътното командване на НАТО генерал- лейтенант Роджър Клутиер, оповестяват през днешния ден от пресцентъра на Министерство на защитата.

В хода на диалозите бяха дискутирани ограниченията, свързани с усилването на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО в Източна Европа, подбудено от военните дейности в Украйна.

***

Украйна желае да се преразгледа правото на Русия да има непрекъснато място в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Ройтерс.

***

От началото на съветската инвазия в Украйна са починали над 2000 цивилни украинци и са разрушени стотици здания, в това число транспортни обекти, лечебни заведения, детски градини и жилища. Това съобщи украинската Служба за изключителни обстановки, представена от Българска телеграфна агенция.

***

Кметът на основния украински град Одеса Генадий Труханов даде извънредно изявление пред пратениците на bTV.

Градът е обект на яростни бомбардировки и ракетни удари от началото на съветската атака в страната, а в този момент се приготвя и да посрещне сухопътна офанзива.

„ Готвим се за отбрана на града, жителите на Одеса се готвят – строим барикади, вършим противотанкови загреждения “, изясни Труханов.

***

***

И САЩ…

***

Междувременно в страната на „ свободното слово “…

***

Американските секрети служби неведнъж предупреждаваха за съветската инвазия в Украйна, а в този момент те още веднъж предизвестяват – този път за заплахата от самия Владимир Путин. Както твърди американска медия, Путин е „ фрустриран “ от военните, стопански и политически проблеми и се бил " изолирал " от близките.

***

На Балканите…

Премиерът на Косово Албин Курти изиска от европейските страни да одобряват Косово в Европейския съюз и НАТО, акцентирайки, че народът на Косово е угрижен, че съветският президент Владимир Путин ще се опита да провокира война в Западните Балкани, с цел да трансформира района в " полесражение със западните демокрации ", оповестява " Коха диторе " в обява, представена от Танюг.

***

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова внесе за разглеждане от пленума на Висшия правосъден съвет предложение за освобождение от служба на основния прокурор на Република България Иван Стоименов Гешев на съображение член 175, алинея 1 от Закона за правосъдната власт. Това оповестиха от правосъдното министерство.

Фактическите и правни условия за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор, които се акцентират в предлагането са за тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт, според член 129, алинея 3, т. 5 от Конституцията.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР